Catering dla firmy – rozważany chyba przez większość pracodawców, wszystko zależy od możliwości finansowych i budżetu danego właściciela firmy, a na pewno jest świetnym sposobem na zapewnienie swoim pracownikom odpowiedniej dawki siły i etyki pracy.
Byłoby miłą niespodzianką dla pracowników, gdyby szef poinformował nas, że w trakcie pracy możemy zjeść ciepły posiłek (np. bez względu na pogodę Jak, czy to zima, czy lato, zwłaszcza zimą warunki nie sprzyjają pracy na świeżym powietrzu, więc żaden pracownik nie pogardzi posiłkiem w pracy, bo każdy chce się rozgrzać i najeść tyle, by móc odpowiednio wypełniać obowiązki zlecone przez pracodawcę.
Catering korporacyjny
Catering dla firmy to także tzw. zimne przekąski jak sałatki czy tortille, różnorodne wrapy, a także świetny pomysł na pożywne drugie śniadanie. Firmy cateringowe wymyśliły lunche w pudełkach na wynos, co bardzo ułatwia firmom.Zamiast pracodawców odbierać posiłki dla pracowników osobiście, firmy same je dostarczają, są ciepłe i pachnące. Gotowość pracodawcy do pokrycia kosztów wyżywienia pracowników jest wyłącznie jego wolą, a Kodeks pracy nie przewiduje, że właściciel firmy ma obowiązek zapewnić pracownikom wyżywienie, a jedynie warunki pracy, godziny pracy, odpowiednie okresy odpoczynku, aw czasie upałów powinien zapewniać pracownikom wyżywienie. Dostarczana jest nieograniczona ilość wody. Uzgadniając z firmowym cateringiem, co codziennie będą przynosić na lunch, warto zasugerować, co pracownicy mają ochotę zjeść, najczęściej polskie przysmaki: pierogi, kotlety schabowe, zupa pomidorowa czy rosół, zazwyczaj każdemu się podoba to bardzo tanie rozwiązanie. Warto wybierać posiłki z rekomendacji, aby posiłek był świeży, smaczny i spełniał nasze oczekiwania. Ważne, aby firma cateringowa miała duże doświadczenie w organizowaniu takich posiłków, co uchroni Cię przed rozczarowaniem. Często taka firma obsługująca firmy obsługuje również imprezy: bankiety firmowe, komunie, wesela, chrzciny, gale, więc ma duże doświadczenie i mnóstwo pomysłów jak zorganizować takie imprezy, z jakim jedzenie jest pyszne. Na bankietach czy różnego rodzaju szkoleniach są tak zwane przerwy kawowe jak sama nazwa wskazuje czyli miejsce gdzie można napić się kawy.Ten rodzaj cateringu generalnie zajmuje się ogólnym układem i umiejętnościami kulinarnymi, a dostarcza tylko napoje, więc my nie Nie musimy się martwić o dostarczenie kawy czy herbaty, ponieważ firma wszystko za nas załatwi. Dostarczają do tego różne rodzaje kawy, czy to kawa z ekspresu, kawa sypana, czy kawa rozpuszczalna, a kawa musi mieć cukier lub mleko, a o wszystko dba kontrahent. Jeśli chcemy pogłębić naszą ofertę możemy również zamówić dowolne ciasto, takie jak makowiec, sernik, szarlotka czy galaretka, możemy również uzgodnić owoce, które oprócz smaku mogą pełnić również funkcję dekoracyjną .
Catering bankietowy
Na bankiecie istnieje również możliwość zjedzenia obiadu lub kanapek w przerwach. Bankiety czy obiady szkoleniowe mają na ogół formę bufetów, a każdy ma dowolność w wyborze. Przy ustalaniu cen biletów organizatorzy szkoleń biorą pod uwagę dodatki takie jak obiad, kawa czy ciasto. Następnie zawrzyj umowę z firmą cateringową, która również zapewnia catering dla firmy i możesz ustalić preferencyjną cenę.Jak wszyscy wiemy, im więcej osób, tym niższy koszt. Istnieje również możliwość uiszczenia określonej kwoty i zjedzenia tzw. posiłku. Tak, ponieważ opłata jest uiszczana z góry za określoną liczbę osób, a nie za poszczególne dania. Pikniki i zajęcia na świeżym powietrzu podejmują również firmy cateringowe świadczące usługi cateringowe dla firmy.W menu zajęć na świeżym powietrzu znajdują się również: żeberka wieprzowe z sosem, grillowany łosoś, kiełbaski, różne sałatki, sos mięsny, a nawet smalec. , ponieważ można go rozsmarować na chlebie i nie są wymagane żadne przybory. Te proste dania są popularne i wszyscy je uwielbiają. Zwykle są to różne rodzaje pieczywa, najczęściej znane, czyli wypiekane bezpośrednio przez kucharzy zatrudnionych w danej firmie, dzięki czemu mamy pewność, że nie zostały one ulepszone i nie zawierają żadnych chemikaliów. Podstawowym rodzajem tego rodzaju pieczywa jest chleb pszenny, choć w mniejszym stopniu występuje również chleb pełnoziarnisty lub orkiszowy, który zyskuje na popularności ze względu na swoje właściwości odżywcze, ale po pewnym czasie można je spożywać w całości z mąki pszennej, co nie jest do końca zdrowe. Cateringi często oferują również torby podróżne, aby ci, którzy nie są z miejsca wydarzenia, mogli zabrać coś ze sobą w drogę, aby nie chodzić głodni. Zwykle kanapka, trochę owoców, woda i kawa na wynos.